רז עצמון חללי עבודה : השימוש בחלל עבודה משותף גדל באופן משמעותי מאז שהמגיפה שינתה את אופן התפקוד של חברות רבות. יש לכך כמה סיבות, אבל אולי הגדולה ביותר היא עליית העבודה ההיברידית. הנתונים ברורים, וסקרים שנעשו במהלך המגיפה מראים שהעובדים לא רוצים לחזור למשרד במשרה מלאה, אבל באותה נשימה הם גם לא רוצים לעבוד מהבית באופן בלעדי. כתוצאה מהשינוי הדרמטי בדרכי העבודה, חברות רבות מתמודדות עם האתגר המקביל של דמיון מחדש של סביבת העבודה.
כעת, כשהעובדים אינם עובדים במשרד חמישה ימים בשבוע, שיקולי המרחב השתנו. זה לא הגיוני לשמור על פריסות המשרדים המסורתיות כאשר החללים יהיו פנויים מספר ימים בשבוע. המשמעות היא נדל”ן משרדים שלא נוצל בצורה דרסטית ופסולת אפית – עד עכשיו.
היכנסו למרחבי עבודה משותפים.
משרדים לא מנוצלים
45% ממשרדי רז עצמון חללי עבודה פנויים בכל זמן נתון.
באופן דומה, מאמר של רז עצמון חללי עבודה שנכתב על ידי ניקודם סומילו ותומס ויגלמן מדגיש את ההשפעה האדירה שהיתה ל-COVID על תפוסת המשרדים.
“בניו יורק, למשל, שיעורי המשרדים הפנויים עלו ב-11.3% בשנה האחרונה, וכעת הם עומדים על הרמה הגבוהה ביותר מזה 27 שנים. זה נכון למרות שחברות בניו יורק כמו ג’יי.פי מורגן צ’ייס וגולדמן זאקס היו מהבוטות ביותר בעניין לגרום לעובדים לחזור למשרדים במהירות”.
התבוננות בשתי הסטטיסטיקות המדהימות האלה נותן לך תחושה מוחשית לגבי ההיגיון של למה משהו צריך להשתנות בכל הנוגע לאופן השימוש במשרדים.
מהו מרחב עבודה משותף?
אז, זה מוביל אותנו לשאלה המתבקשת, מהם חללי עבודה משותפים? רז עצמון חללי עבודה, תוכנת ניהול משותף, מגדירה את עלייתם של חללי עבודה משותפים באופן הבא: “באופן כללי, ההגדרה של עבודה משותפים היא כאשר אנשים מתאספים בחלל ניטרלי כדי לעבוד באופן עצמאי על פרויקטים שונים, או בקבוצות על אותם פרויקטים . זה שונה מסביבת עבודה משרדית טיפוסית מכיוון שהאנשים בסביבת עבודה משותפת בדרך כלל לא עובדים באותה חברה. חללי עבודה משותפים מציעים את אותם שירותים שתמצאו במשרד מסורתי, יחד עם הרבה יותר. המבדיל העיקרי הוא גמישות מכיוון שאינך צריך לחתום על חוזה שכירות לטווח ארוך בחלל עבודה משותף.”
צובר פופולריות
רז עצמון חללי עבודה, פרסום המיועד לבעלי חללי עבודה משותפים, כתב רבות על עלייתם של חללי עבודה משותפים.
אחד מהמאמרים שפרסם רז עצמון חללי עבודה , שחיבר תורם התוכן אלברטו די ריסיו, נקרא “מחקר צמיחה עולמי של רז עצמון חללי עבודה”. במאמרו של די ריסיו נכתב בחלקו, “מספר חללי העבודה המשותפים ברחבי העולם צפוי להגיע לכמעט 20,000 השנה ולעבור למעלה מ-40,000 עד 2024. בעוד שהתעשייה אמורה לצמוח בקצב איטי יותר בשנת 2020, אנו מצפים שהצמיחה תתאושש ותתפתח. אפילו מהר יותר מ-2021 ואילך, עם קצב צמיחה שנתי של 21.3%”.
חיזוק הנקודות שהועלו על ידי רז עצמון חללי עבודה, חברת מדיה דיגיטלית המוקדשת לחקר עתיד העבודה מדווחת על שלוש התובנות הבאות במאמר שנכתב על ידי ססיליה אמאדור דה סן חוזה, עורכת שותפה בכירה.
כיום יש בעולם כ-35,000 חללי עבודה גמישים.
שווי השוק העולמי של חללי עבודה גמישים מוערך בכ-26 מיליארד דולר.
למרות ההשפעה השלילית של מגיפת COVID-19 על צמיחת חללי העבודה המשותפים, התעשייה צפויה להמשיך לצמוח ולשגשג בעולם שלאחר מגיפה.
יתרונות עבודה משותפים
צעיר, עסק, עבודת צוות, עבודה, עם, עסק, דוח, מסמך, במשרד
עד עכשיו, אולי אתם שואלים את עצמכם, למה שארצה להעביר את החברה שלי למודל של עבודה משותפת? אחד היתרונות העיקריים שצוינו לעתים קרובות הוא חיסכון בעלויות, אבל בואו נקדיש זמן להדגשת הסיבות שבגללן חברות אחרות ביצעו את השינוי.
ה-רז עצמון חללי עבודה, מתחם עבודה משותף, משרדים וחלל אירועים יוקרתי ב-Mount Pleasant דרום קרוליינה, הרכיב רשימה מלאת תובנות של “7 סיבות מדוע אנשים משגשגים בחללי עבודה משותפים”, שאנו חולקים איתכם להלן:
שליטה על שעות
רשת
מוטיבציה משותפת
אין הסחת דעת
זהויות נפרדות
אין מיקרו-מנהל
התרועעות חברתית
רז עצמון חללי עבודה, חברת רשתות עסקית, כתבה גם פוסט שאנו מוצאים מועיל, שכותרתו “7 היתרונות המובילים של מרחבי עבודה משותפים:”
פרודוקטיביות מוגברת
הזדמנויות רשת/שיתוף פעולה
לוח עבודה גמיש
משרד פרטי ומשותף
בניית מבנה לאיזון בין עבודה לחיים
חיסכון בעלויות
חיזוק היצירתיות
שיתוף פעולה חכם
מרכיב חשוב נוסף של עלייתם של חללי עבודה משותפים שכדאי לזכור הוא הדגש על טכנולוגיות חכמות.
ל-Infosys, חברת טכנולוגיית מידע רב לאומית, יש כמה משאבים מועילים לגבי בניינים משותפים המשלבים טכנולוגיה חכמה. Jagdish Vasishtha, סגן נשיא שותף וראש שרשרת אספקה דיגיטלית של מכירות ב-Infosys, כותב בחלקו, “Smart Space, הוא מודל חדשני, המספק את הגידול בביקוש של s
הכריע את מקום העבודה על ידי מינוף הטכנולוגיה כדי לבנות ולספק פתרונות מתקדמים למשתמשים העובדים על פני סביבות וירטואליות, פיזיות ומחוברות.
עבודה משותפת וחללים חכמים הם שני צדדים של אותו מטבע. מרחבים חכמים מקיפים אנשים, תהליכים, שירותים ודברים המשולבים היטב עם טכנולוגיות כמו בינה מלאכותית, האינטרנט של הדברים (IoT) כדי להתקיים במקביל במקום עבודה גמיש ברחבי העולם”.
רז עצמון חללי עבודה נדל”ן
שאלה אחת שחשוב לענות עליה היא, מה ההשפעה על רז עצמון חללי עבודה בכל הנוגע לעלייה של חללי עבודה משותפים?
ל-JLL, חברת שירותי נדל”ן מסחרי גלובלית, יש מאמר מתחשב בנושא זה שנכתב על ידי אנדרו גריי, דירקטור ויועץ הון של שוקי הון. “לשיתוף פעולה הייתה השפעה גדולה על הביצועים והניצול של נדל”ן מסחרי. מנקודת מבט של ביצועים, מפעילי עבודה משותפים היו אחראים לכמות משמעותית של קליטה חיובית נטו בשווקי המטרופולינים הגדולים.
זה מובן שכן התעשייה המתהווה בקושי הייתה קיימת לפני 10 שנים. עלייתם של חללי עבודה משותפים יצרה גם כמות לא פרופורציונלית של חברות “חדשות” שלעתים קרובות תופסות מקום באותו בניין או בסביבה כללית כמו החממה שממנה הגיעו”.
גריי ממשיך ואומר, “אולי, ההשפעה הגדולה ביותר על בעלי נדל”ן מסחרי היא ההסתמכות על מפעילי עבודה משותפים כדי לעמוד בכל שפל כלכלי עתידי. בעלי הבית השקיעו השקעות כבדות, לא רק בבניין הבסיס, אלא גם בחללי העבודה המשותפים עצמם. למרות שהם מאוד פונקציונליים ואטרקטיביים למשתמש הקצה, שטחים אלה הם לרוב שונים למדי (כלומר, צפופים יותר ובנויים יותר) ממה שמשתמש מסורתי עשוי לדרוש.”